Kaland, kihívás, élmény jellemzi a Sarpi – Dorog Futófesztivál rendezvényeket. Idén megújult versenyszámokkal, új távokkal és új helyszínen várunk Benneteket. Az eseményen az óvodások, az általános és középiskolások a legjobb futó címéért küzdenek.

 

IDŐPONT

2021. szeptember 17. (péntek). Pénteken 8.00 – 14.00 óra között Sportágválasztó, 15.00 – 18.00 óra között zajlanak a SULISPRINT futamok és a Családi váltófutás.

ESŐNAP NINCS!!!

 

Rajtidőpontok

Gyülekezés: Otthon tér, Sörkert

Szeptember 17. péntek:

15:00 – 15:15 Mini futam (nagycsoportos óvodás gyermekek részére) 300 m  

15.15: – 15:30 1-2. osztályos lányok részére 800 m

15:30 – 15:45 1-2. osztályos fiúk részére 800 m  

15:45 – 16:00 3-4. osztályos lányok részére 1500 m

16:00 – 16:15 3-4. osztályos fiúk részére 1500 m

16:15 – 16:25 5-6. osztályos lányok részére 1500 m

16:25 – 16:35 5-6. osztályos fiúk részére 1500 m

16:35 – 16:45 7-8. osztályos fiúk + gimnazista  fiúk részére  1500 m   

16:45 – 16:55 7-8. osztályos lányok + gimnazista lányok részére   1500 m  

17:00 – 17:30 CSALÁDI VÁLTÓFUTÁS (2 felnőtt; 2 fő gyermek)

Nevezés, nevezési díj megfizetése

A rövid távokon, 300, 800 és 1500 méteren a nevezés az oktatási intézményekben történik.

A nevezési díj: 1.000 forint/fő.
Nevezési határidő: 2021. szeptember 13. hétfő 10:00 óráig, ezután helyszíni nevezésre csak a Dorogon kívüli óvodák és iskolák tanulóinak van lehetősége korlátozott számban!
A dorogi iskolák a kitöltött táblázatot elektronikus úton a következő e-mail címre küldhetik: sport@dorog.hu
Szeptember 15-ig minden osztályfőnöknek eljuttatjuk a rajtszám csomagokat az iskolákba.

Családi váltófutás:

Egy igazi családi futam vár péntek délután, ahol célunk a közös élményszerzés, a távok teljesítése, ezért eredményhirdetést nem tartunk. Olyan csapatok jelentkezését várjuk, ahol mind a négy csapattag egy család tagja: szülők, nagyszülők, gyerekek, unokák, férjek, feleségek, testvérek, unokatestvérek.

Táv: 2 x 1500m ; 2 x 800m

Csapattagok: 2 fő felnőtt, 2 fő gyermek

Nevezési díj: 1.500 Ft/fő

Díjazás: egyedi érem, egyedi fotóajándék

*** NEVEZÉS ITT ***

 

Frissítés

A 800 m és 1500 méteres táv esetében a célban.

Bemelegítés

A versenyközpontban közvetlenül a rajtnál közös bemelegítés lesz a rajt időpontját megelőző 15 percben.

Öltöző, WC

A versenyzőknek a versenyközpont mellett a Dorogi József Attila Művelődési Házban lesz lehetősége mosdóhasználatra! Figyelem! Értékmegőrzést nem tudunk biztosítani!

Parkolás

Környező utcákban, lakótelep parkolójában a szabad helyek függvényében lehetséges.

Rajtszám

A 800 m, 1500 m távon a versenyző rajtszám csomagot kap, amely tartalmazza a rajtszámot, az időmérő chipet és a rajtszám rögzítésére alkalmas 4 db biztosítótűt.

Figyelem! A nevezett táv rajtja előtt fél órával a rajtszámok felvételét lezárjuk!!!

Időmérés

A verseny 800m – 1500 m távján chipes nettó időmérés történik. Az időmérő chip és a rajtszám egy csomagban átvehető, a borítékon szerepelni fog a részletes használati utasítás. A rajtszámot nem lehet félbehajtani, letakarni, és semmilyen ruhadarabot rávenni. Viseld azt a mellkasodon, jól láthatóan a legfelső ruha rétegen. Gondoskodj róla, hogy a rajtszám helyesen legyen felerősítve, biztosítótűk a rajtszám csomagban lesznek találhatóak. A rajtszámok és chipek névre szólóak, ezért azt tilos elcserélni más versenyzővel! Kérjük az éppen nem versenyző futókat, hogy ne tartózkodjanak az időmérő pont közelében.

Saját chip használatára  a versenyzőknek nincs lehetősége!

 

Díjazás

A 300 m, 800 m, 1500 méteres és a váltófutás minden résztvevője oklevelet és befutó csomagot kap (SARPI – DOROG Futófesztivál póló, üdítő, müzli szelet, letölthető oklevél).

Eredmények

Az eredménylista http://sarpifutofesztival.hu/eredmenyek/eredmenylista oldalon, az esemény napjától lesz megtekinthető.

Egyéb tudnivalók, hasznos információk

TILOS a futóknak futás közben bármilyen zene- vagy egyéb lejátszót egyszerre mindkét fülükbe dugva hallgatni, használni. A versenyen mentőautó lesz jelen. A fülhallgató elnyomja a külső zajokat, így a futó akadályozhatja az előző futótársakat és a munkájukat végző szervezőket és az orvosi csapatot.
A SARPI Városfutáson a távot kerékpáros vezeti fel.
Kizárásra kerül az a versenyző, aki a rajtszámát összehajtja, letakarja, nem a mellére tűzve viseli a verseny ideje alatt, továbbá aki nem teljesíti a versenyszervezők által kijelölt – teljes távját vagy a nevezési lapot pontatlanul, nem a valóságnak megfelelő adatokkal, illetve hiányosan tölti ki.
A versenyen görkorcsolyázni, kerékpározni, kerékpáros kísérővel, rajtszám nélkül futni tilos!
A versenyen értékmegőrzést nem vállalunk!

Az esemény helyszínén bármilyen reklámtevékenység csak Dorogi Sportiroda előzetes engedélyével, egyeztetett formában és módon végezhető.

A Dorogi Sportiroda, mint szervező, szervezési okok miatt fenntartja a jogot, hogy a résztvevők számát korlátozza, a nevezést bármikor lezárja.
A Dorogi Sportiroda fenntartja az útvonal-, program- és időpont változtatás jogát.
Mindig érdemes odafigyelni a verseny hangosbemondójára! Néhány dolog megváltozhat, módosulhat a verseny napján és erről csak így tudunk már tájékoztatni benneteket.

További információk

Telefon: 06 30 538 8540
e-mail: sportiroda@dorog.hu

Verseny szabályzat/Nyilatkozat

Kijelentem, hogy az általam megadott adatok megfelelnek a valóságnak, a téves, hiányos adatok megadásából bekövetkező problémákért a versenyszervező nem vállal felelősséget.

Hozzájárulok, hogy a versenyszervező az általam megadott adatokat nyilvántartásba vegye, s azokat a sportrendezvényekkel kapcsolatosan felhasználja. A nevezett versenyen saját felelősségemre indulok. A versenyre mind fizikailag, mind mentálisan felkészültem, a versenyen való részvételhez megfelelő egészségügyi állapottal rendelkezem. Nincs tudomásom olyan betegségről, amely a versenyen való részvételemet megakadályozná. Beleegyezem, hogy a versenyen a rólam készült képi-, hang-, és filmfelvételek külön jóváhagyás nélkül felhasználásra kerüljenek, azokért külön díjazás semmilyen címen nem illet meg. A versennyel kapcsolatos kiírást és/vagy szabályzatot elolvastam, s azt tudomásul vettem. A rendezvényen résztvevők beleegyezésüket adják, hogy az ott készült képi, illetve hang- és videó felvétlek a nyilvánosság számára Dorog Város Önkormányzatának és a Dorogi Sportiroda hivatalos weboldalán és Facebook oldalán elérhetőek lehetnek.

Versenyzési feltételek

A nevezés a nevezési lap beérkezésével, és a nevezési díj megfizetésével válik érvényessé. Az indulók elfogadják, hogy a versenyből kizárásra kerül:
aki a nevezési lapot nem a valóságnak megfelelő adatokkal töltötte ki;
aki rajtszám nélkül versenyez, vagy azt nem látható helyre rögzíti, illetve eltakarja;
aki elhagyja a versenyre kijelölt pályát vagy a meghatározott szintidő után érkezik a célhoz!

A verseny színhelyein elhagyott tárgyakért nem vállalunk felelősséget!

KÖVESS MINKET A FACEBOOKON IS!