Kaland, kihívás, minőség jellemzi a SARPI-Dorog Futófesztivál rendezvényt, amelyet idén már 4. alkalommal rendezünk meg. Az eseményen az óvodások, az általános és középiskolások és a felnőttek egyaránt a legjobb futó címéért küzdenek. Mindenki megtalálhatja a korosztályának és edzettségi szintjének megfelelő távot. A verseny két helyszínen és kilenc távon zajlik. Óvodás korú gyermeket egy szülő kísérhet. Az óvodások részvételéhez előzetes regisztráció szükséges, amelyet az óvodákban tudnak a szülők megtenni.

Rajtidőpontok

Szeptember 13. péntek:

14.00 – 14:15 – Mini futam (nagycsoportos óvodás gyermekek részére) 300m

14:30 1-2. osztályos lányok 800 m
14:30 – 14:45 1-2. osztályos fiúk 800 m
14:45 – 15:00 3-4. osztályos lányok 1800 m
15:00 – 15:15 3-4. osztályos fiúk 1800 m
15:15– 15:30 5-6. osztályos lányok 1800 m
15:30 – 15:45 5-6. osztályos fiúk 1800 m
15:45 – 16:00 7-8. osztályos fiúk + gimnazista fiúk 1800 m
16:00 – 16:15 7-8. osztályos lányok + gimnazista lányok 1800 m

Szeptember 14. szombat:

Városfutás: 9.30 

Gete trail terepfutás: 10.00 órakor

Nevezés, nevezési díj megfizetése

A rövid távokon, 300, 800 és 1800 méteren a nevezés az oktatási intézményekben történik.

A nevezési díj: 700 forint/fő.
Nevezési határidő: 2018. szeptember 12. szerda 8:00 óráig, ezután helyszíni nevezésre csak a Dorogon kívüli óvodák és iskolák tanulóinak van lehetősége korlátozott számban!
A dorogi iskolák a kitöltött táblázatot elektronikus úton a következő e-mail címre küldhetik: dorogisportiroda@gmail.com
Szeptember 14-ig minden osztályfőnöknek eljuttatjuk a rajtszám csomagokat az iskolákba.

A SARPI Városfutáson mindhárom távon szükséges a nevezés rögzítése (ONLINE NEVEZÉS) és a megjelölt részvételi díj megfizetése:
http://sarpifutofesztival.hu/elonevezes/

A nevezési díj:
7 km – 3500 forint/fő
14 km – 5000 forint/fő

Szolgáltatásaink

részvétel a versenyen
frissítés
orvosi szolgálat
biztosított útvonal
a versenyhez kapcsolódó egyéb programok
chip-es időmérés
rajtszám

Saját chip használatára a versenyzőknek nincs lehetősége!

Frissítés

A 800 m és 1800 méteres táv esetében a célban.
A SARPI Városfutás távjain két helyszínen: Intézmények Háza előtt (Hantken Miksa utca) és a Kálvária tetején.
A Gete Trail terepfutás során két helyszínen: Intézmények Háza előtt (Hantken Miksa utca), Gete-hegy tetején.

A frissítőállomásoknál keletkezik gyakran a legnagyobb torlódás. Kérünk benneteket, futókat, hogy a futóversenyen tartsátok be az alapvető illemszabályokat: várjátok ki a sorotokat és vegyétek figyelembe, hogy gyakran a távoli végen vannak kevesebben. Ne vegyetek el többet, mint amire szükség van. Célba érkezéskor a frissítőállomáson, vízzel várunk benneteket!

Bemelegítés

A versenyközpontban közvetlenül a rajtnál közös bemelegítés lesz a rajt időpontját megelőző 15 percben.

Öltöző, WC

A versenyközpontban lesz lehetőség az átöltözésre és a ruhatár igénybevételére. A helyszínen mobil WC-k lesznek felállítva.
Figyelem! Értékmegőrzést nem tudunk biztosítani!

Parkolás

Környező utcákban, lakótelep parkolójában a szabad helyek függvényében lehetséges.

Rajtszám

A 800 m, 1800 m, a 7-14 km-es távon a versenyző rajtszám csomagot kap, amely tartalmazza a rajtszámot, az időmérő chipet és a rajtszám rögzítésére alkalmas 4 db biztosítótűt.

Figyelem! A nevezett táv rajtja előtt fél órával a rajtszámok felvételét lezárjuk!!!

Időmérés

A verseny 1800 m, 7-14 km távján chipes nettó időmérés történik. Az időmérő chip és a rajtszám egy csomagban átvehető, a borítékon szerepelni fog a részletes használati utasítás.
A rajtszámot nem lehet félbehajtani, letakarni, és semmilyen ruhadarabot rávenni. Viseld azt a mellkasodon, jól láthatóan a legfelső ruha rétegen. Gondoskodj róla, hogy a rajtszám helyesen legyen felerősítve, biztosítótűk a rajtszám csomagban lesznek találhatóak. A rajtszámok és chipek névre szólóak, ezért azt tilos elcserélni más versenyzővel! Kérjük az éppen nem versenyző futókat, hogy ne tartózkodjanak az időmérő pont közelében.

Kilométerjelzők

Minden egyes kilométert két méter magasan elhelyezett táblával jelölünk az útvonalon, melyen az adott kilométer száma látható. Így minden résztvevő versenyzőnk ellenőrizheti magát, hogy a felkészülésének és erőnlétének megfelelő iramban teljesíti a távot.

Díjazás

A 300 m, 800 m, 1800 méteres futásnál a célba érkezve minden résztvevő frissítést és egyedi tervezésű pólót kap

7km – 14 km – -es távok minden résztvevője befutó csomagot kap, amelynek tartalma:

egyedi tervezésű faérem,
hűtőmágnes,
Bioteches termékminta és 10% kedvezményre jogosító kupon,
távonként és nemenként az első három helyezett serleget kap,
Dorogi Sport logós kulacs,
frissítés

Eredmények

Az eredménylista http://sarpifutofesztival.hu/eredmenyek/eredmenylista oldalon, az esemény napjától lesz megtekinthető.

Egyéb tudnivalók, hasznos információk

TILOS a futóknak futás közben bármilyen zene- vagy egyéb lejátszót egyszerre mindkét fülükbe dugva hallgatni, használni. A versenyen mentőautó lesz jelen. A fülhallgató elnyomja a külső zajokat, így a futó akadályozhatja az előző futótársakat és a munkájukat végző szervezőket és az orvosi csapatot.
A SARPI Városfutáson a távot kerékpáros vezeti fel.
Kizárásra kerül az a versenyző, aki a rajtszámát összehajtja, letakarja, nem a mellére tűzve viseli a verseny ideje alatt, továbbá aki nem teljesíti a versenyszervezők által kijelölt – teljes távját vagy a nevezési lapot pontatlanul, nem a valóságnak megfelelő adatokkal, illetve hiányosan tölti ki.
A versenyen görkorcsolyázni, kerékpározni, kerékpáros kísérővel, rajtszám nélkül futni tilos!
A versenyen értékmegőrzést nem vállalunk!

Az esemény helyszínén bármilyen reklámtevékenység csak Dorogi Sportiroda előzetes engedélyével, egyeztetett formában és módon végezhető.

A Dorogi Sportiroda, mint szervező, szervezési okok miatt fenntartja a jogot, hogy a résztvevők számát korlátozza, a nevezést bármikor lezárja.
A Dorogi Sportiroda fenntartja az útvonal-, program- és időpont változtatás jogát.
Mindig érdemes odafigyelni a verseny hangosbemondójára! Néhány dolog megváltozhat, módosulhat a verseny napján és erről csak így tudunk már tájékoztatni benneteket.

További információk

Internet: http://sarpifutofesztival.hu/
e-mail: sportszervezo@dorog.hu

Verseny szabályzat/Nyilatkozat

Kijelentem, hogy az általam megadott adatok megfelelnek a valóságnak, a téves, hiányos adatok megadásából bekövetkező problémákért a versenyszervező nem vállal felelősséget.

Hozzájárulok, hogy a versenyszervező az általam megadott adatokat nyilvántartásba vegye, s azokat a sportrendezvényekkel kapcsolatosan felhasználja. A nevezett versenyen saját felelősségemre indulok. A versenyre mind fizikailag, mind mentálisan felkészültem, a versenyen való részvételhez megfelelő egészségügyi állapottal rendelkezem. Nincs tudomásom olyan betegségről, amely a versenyen való részvételemet megakadályozná. Beleegyezem, hogy a versenyen a rólam készült képi-, hang-, és filmfelvételek külön jóváhagyás nélkül felhasználásra kerüljenek, azokért külön díjazás semmilyen címen nem illet meg. A versennyel kapcsolatos kiírást és/vagy szabályzatot elolvastam, s azt tudomásul vettem. A rendezvényen résztvevők beleegyezésüket adják, hogy az ott készült képi, illetve hang- és videó felvétlek a nyilvánosság számára Dorog Város Önkormányzatának és a Dorogi Sportiroda hivatalos weboldalán és Facebook oldalán elérhetőek lehetnek.

Versenyzési feltételek

A nevezés a nevezési lap beérkezésével, és a nevezési díj megfizetésével válik érvényessé. Az indulók elfogadják, hogy a versenyből kizárásra kerül:
aki a nevezési lapot nem a valóságnak megfelelő adatokkal töltötte ki;
aki rajtszám nélkül versenyez, vagy azt nem látható helyre rögzíti, illetve eltakarja;
aki elhagyja a versenyre kijelölt pályát vagy a meghatározott szintidő után érkezik a célhoz!

A verseny színhelyein elhagyott tárgyakért nem vállalunk felelősséget!

KÖVESS MINKET A FACEBOOKON IS!