Sarpi Dorog Környezetvédelmi Kft.

A SARPI Dorog Környezetvédelmi Kft. az ország legnagyobb és legkorszerűbb veszélyes hulladékégetőművét üzemelteti Dorogon. A tulajdonos, a Veolia révén egy világméretű, környezetvédelmi szolgáltató cég magyarországi képviselője a vállalat.Elkötelezett környezetvédőként a cég jelszava: “gondolkodj globálisan, cselekedj lokálisan!” A Veolia csoport a globális gondolkodás, az üzem pedig a lokális cselekvés jelszavát váltja valóra országunk környezetvédelmi infrastruktúrájának fontos alkotóelemeként. A dorogi létesítmény nem csupán hazánk legkorszerűbb hulladékkezelője, de Európában is az élvonalba tartozik. A SARPI Dorog Kft. fontosnak tartja a jövő nemzedék szemléletének formálását, környezettudatosságra való nevelését is. Ezért hosszú évek óta támogatják a környezetvédelmi oktatást, a diákok ismereteinek folyamatos bővítését – Dorogon és ország szerte egyaránt.A Veolia Environment csoport egy nagy család, melyet számos vállalat alkot. A csoport, mely az iparosodással és az urbanizációval egy időben született, az elmúlt 150 évben folyamatosan alkalmazkodott a társadalmi változásokhoz.

Társadalmi szerepvállalás:

A SARPI Dorog Kft.-nél a biztonságos üzemelés mellett nagy figyelmet fordítanak arra, hogy mind napjaink, mind a jövő nemzedékei tisztább, egészségesebb környezetben élhessenek.Ezen belül meghatározó szerepet élvez az iskolás korosztályok környezetvédelmi nevelésében való szerepvállalás.

A cég Dorog Város Önkormányzatával közösen hozta létre a Dorogi Égetőmű Környezetfejlesztő Közalapítványt, melynek célja, hogy segítse Dorog város fejlesztési célkitűzéseinek megvalósítását. Az Alapítvány a fő támogatója a már több, mint 10 éves múltra visszatekintő Sulisprint- SARPI futásnak, mely immár negyedik éve viseli a SARPI DOROG FUTÓFESZTIVÁL elnevezést. Az 1500 főt számláló rendezvény minden ősszel a térség egyik legrangosabb tömegsportrendezvénye.